Кремъл определи като важно и позитивно изявлението на съветника по национална

...
Кремъл определи като важно и позитивно изявлението на съветника по национална
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ направиха важно и позитивно изявление по въпроса за контрола на ядрените оръжия

Кремъл дефинира като " значимо и положително "  изявлението на съветника по национална  сигурност на Белия дом Джейк Съливан, че Съединени американски щати са подготвени да обсъдят с Русия въпроса за контрола на нуклеарните оръжия без предварителни условия, съобщи Ройтерс.

В петък Съливан сподели, че Съединени американски щати ще се придържат към рестриктивните мерки за нуклеарните оръжия, избрани в контракта Нов СТАРТ, до приключването на периода му през 2026 година. Това е последното съглашение сред Москва и Вашингтон в тази област.

През февруари президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През обаче прекрати присъединяване на Русия в контракта.  

" Това е значимо и положително изказване от страна на господин Съливан. Разбира се ние разчитаме, че то ще бъде доказано де факто посредством предприемането на стъпки по дипломатически канали. И по-късно ще може да се прегледат вероятни форми на разговор ", сподели през днешния ден Дмитрий Песков, написа Българска телеграфна агенция.

Договорът Нов СТАРТ беше подписан през 2010 година от президентите Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият и. 

Според изискванията на съглашението Москва и Вашингтон имат право да разполагат с не повече от 1550 стратегически нуклеарни бойни глави и със 700 ракети с наземно и подводно базиране и бомбардировачи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР